Matematik

ligning, skal give 0

28. april 2013 af MiniDue (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fuldstændig skudt ud i hovedet hvordan jeg får tallene over på samme side, således at der står 0 på den ene side af lighedtegnet.

x^2 + y^2 = 15 - 2x - 4y 

håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2013 af ChemistryIsKey

     x2 + y2 = 15 - 2x - 4y

     x2 + y2 + 2x + 4y - 15 = 0

Brug den modsatte regneregel (den modsatte til plus er minus og omvendt)   :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2013 af mathon

 

                            x2 + y2 = 15 - 2x - 4y

                            x2 + 2x + y2 + 4y = 15

                            (x+1)2 - 1 + (y+2)2 - 4 = 15

                            (x+1)2 + (y+2)2 - 20 = 0


Svar #3
28. april 2013 af MiniDue (Slettet)

Super mange tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Hver gang du flytter et led over på den anden side, skifter du dets fortegn . . .  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2013 af mette48 (Slettet)

Kun hvis man lærte matematik inden 1965, hvor man indførte "metoden med ligevægt", hvor man "gør det samme på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Det går osse helt fint i 2013 - og så er det meget nemmere ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2013 af mette48 (Slettet)

Det er næppe nemmere for de elever, der har lært at bruge ligevægtsmetoden fra de startede på ligninger.

Husker du så at forklare eleverne hvorfor man må gøre sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvis der står "- a" på den ene side, og man flytter det over og skifter fortegn, bliver det til "+ a" på den anden side - og det er såmænd bare en nem måde at lægge a til på begge sider efter din "ligevægtsmetode" - og lidt mere overskueligt.

- Hvorfor er du altid efter mig, mette48 ?

;-)

 


Skriv et svar til: ligning, skal give 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.