Fysik

Hvad gør jeg forkert?

29. april 2013 af mimok (Slettet)

Jeg har regnet på en opgave i rigtig lang tid nu med et cas-værktøj, og jeg ved ikke hvad jeg gør galt, siden jeg ikke kan få et ordentligt svar. Jeg har vedlagt opgaven og mine svar trin for trin.

I det sidste trin løser jeg s(t)=56,5m med hensyn til tiden. Men jeg kan ikke få noget rigtigt svar, som giver mening. (56,5m er faldhøjden)

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Da

v(t) = v0·tanh(bt) , har man

s(t) = (v0/b)·ln(cosh(bt)) .

Tilsyneladende er v0 = 92,3 m/s, og b = 2g/v0 = 0,2128 s-1 .

Hvis man skal bestemme t så at s = y0 = 56,5m , får man

ln(cosh(bt)) = y0 · b/v0 = y0 · 2g/v02 = 0,1303 , og dermed

bt = 0,52155 , og dermed

t = 0,52155/b = 2,45s


Svar #2
29. april 2013 af mimok (Slettet)

Mange tak! Men er der noget, som jeg har gjort forkert siden Nspire/cas-værktøjet giver sådan et mærkværdigt svar?


Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.