Fysik
grænsevinkel/resonansfrekvens/
12. oktober 2005 af
nicko-v (Slettet)
Jeg har 3 opgaver jeg gerne vil i gang med!
Det er efterhånden et stykke tid siden jeg har haft noget om bølger - så det ville være rart med lidt hjælp!
Jeg beder ikke om svar - men om et kick-start!
Så hvis jeg kan få en formel eller forklaring på følgende opgaver ville det være HELT kanon!
De er fra fysikkens verden 2
10.2:
Hvilken overgang mellem glas og vand kan give totalrefleksion?
Bestem grænsevinklen.
Jeg synes jeg mangler en forklaring og nogle tal :S
11.1
For en bestemt snor bevæger bølgerne sig med hastigheden 30m/s. Snorens længde er 1,20 m.
Find de 3 laveste resonansfrekvenser.
Vi har aldrig haft om det - så er der en, som kan forklare det!
11.2
I et forsøg med stående snorbølger er der 5 buge på en snor med længden 1,45 m. Frekvensen er 65 Hz.
Beregn snorbølgernes hastighed.
Mangler igen en formel eller noget.
Hilsen Nicko-V
Det er efterhånden et stykke tid siden jeg har haft noget om bølger - så det ville være rart med lidt hjælp!
Jeg beder ikke om svar - men om et kick-start!
Så hvis jeg kan få en formel eller forklaring på følgende opgaver ville det være HELT kanon!
De er fra fysikkens verden 2
10.2:
Hvilken overgang mellem glas og vand kan give totalrefleksion?
Bestem grænsevinklen.
Jeg synes jeg mangler en forklaring og nogle tal :S
11.1
For en bestemt snor bevæger bølgerne sig med hastigheden 30m/s. Snorens længde er 1,20 m.
Find de 3 laveste resonansfrekvenser.
Vi har aldrig haft om det - så er der en, som kan forklare det!
11.2
I et forsøg med stående snorbølger er der 5 buge på en snor med længden 1,45 m. Frekvensen er 65 Hz.
Beregn snorbølgernes hastighed.
Mangler igen en formel eller noget.
Hilsen Nicko-V
Svar #1
12. oktober 2005 af fixer (Slettet)
10.2 Snell's lov
n1*sin(v1) = n2*sin(v2)
udtrykker refraktionsvinklen v2 for en lysstråle, der bevæger sig fra medie 1 til medie 2 med en indfaldsvinkel v1. n1 og n2 er brydningsindekset i de respektive medier.
Totalrefleksion kan opstå når n1>n2, altså når strålen går fra et tæt til et mindre tæt medie. Ved totalrefleksion er refraktionsvinklen 90 grader.
Hint: Find n for vand og glas og løs for v1.
11.1/2
Der skabes en stående bølge når bølgelængden lambda af bølgen på snoren tilfredsstiller
lambda = 2l/n (1)
hvor l er snorens længde og n et naturligt tal (n=1,2,3,...)
n er bølgens orden og lig antallet af knuder, der dannes af den stående bølge på snoren.
Svingninger med frekvensen
f = bølgehastighed/lambda
hvor lambda er givet ved (1), kaldes resonansfrekvenser.
n1*sin(v1) = n2*sin(v2)
udtrykker refraktionsvinklen v2 for en lysstråle, der bevæger sig fra medie 1 til medie 2 med en indfaldsvinkel v1. n1 og n2 er brydningsindekset i de respektive medier.
Totalrefleksion kan opstå når n1>n2, altså når strålen går fra et tæt til et mindre tæt medie. Ved totalrefleksion er refraktionsvinklen 90 grader.
Hint: Find n for vand og glas og løs for v1.
11.1/2
Der skabes en stående bølge når bølgelængden lambda af bølgen på snoren tilfredsstiller
lambda = 2l/n (1)
hvor l er snorens længde og n et naturligt tal (n=1,2,3,...)
n er bølgens orden og lig antallet af knuder, der dannes af den stående bølge på snoren.
Svingninger med frekvensen
f = bølgehastighed/lambda
hvor lambda er givet ved (1), kaldes resonansfrekvenser.
Svar #2
12. oktober 2005 af nicko-v (Slettet)
super tak...
Men forstår ikke helt det med resonansfrekvensen og lambda er givet ved (1)
Nicko-V
Men forstår ikke helt det med resonansfrekvensen og lambda er givet ved (1)
Nicko-V
Svar #3
12. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Jeg har givet formlen
lambda = 2l/n (1)
et referencenummer - (1). Det er den jeg henviser til. Altså, hvis bølgelængden beregnes af (1), så vil frekvensen beregnet af
f = bølgehastighed/lambda
være en resonansfrekvens.
lambda = 2l/n (1)
et referencenummer - (1). Det er den jeg henviser til. Altså, hvis bølgelængden beregnes af (1), så vil frekvensen beregnet af
f = bølgehastighed/lambda
være en resonansfrekvens.
Skriv et svar til: grænsevinkel/resonansfrekvens/
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
