Matematik

Reducerings opgave

02. maj 2013 af annehedeg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.. 

 

Jeg har et lille problem med denne reduceringsopgave; 

 

Reducer (3x^2-1)^2 + (3x^2+2)(4-3x^2)

 

Håber at der er en der vil hjælpe ... :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2013 af exatb

(9x4 + 1 - 2*3x2)  + (12x2 - 9x4 +8 - 6x2)

Den første parentes er kvadratet på en toleddet differens, den anden ganges hvert led med hvert led.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har her

(3x2 -1)2 + (3x2 +2)·(4 - 3x2) = (3x2 -1)2 - (3x2 -1 +3)·(3x2 -1 -3)

                                                   = (3x2 -1)2 - (3x2 -1)2 + 3·(3x2-1) - 3·(3x2 -1) - 3·(-3)

                                                   = 9 


Skriv et svar til: Reducerings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.