Fysik

Startbanens Længde

02. maj 2013 af mcbuen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fundet denne løsning til følgende opgave, hvor man får opgivet følgende oplysninger: Startbanen på en flyveplads, skal være lang nok til, at et fly kan nå hastigheden 300km/h,før det letter. Flyet køre på startbanen med en konstant acceleration på 1,6m/s^2. Hvor lang skal startbanen mindst være?

Løsning: t= √v(t)/a= √300km/h/1,6m/s^2=13,69s

s(t)=1/2*1,6m/s^2*13,69s^2+0m/s*13,69s+0s=149,933km er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2013 af SuneChr

Sørg for hele tiden at benytte samme enheder i SI systemet.

Hvad synes du om en startbane på næsten 150 km?

Find først den tid det tager, at opnå hastigheden  300 km/t  =  250/3  m/s

Vi har da

250/3  =  1,6·t    ⇒   t  = 


Svar #2
02. maj 2013 af mcbuen (Slettet)

Ok fino tusind tak for hjælpen, det kan jeg godt se at det er sådan man finder svaret.


Svar #3
02. maj 2013 af mcbuen (Slettet)

Så er t=1,6*250/3m/s=133,333s?


Svar #4
02. maj 2013 af mcbuen (Slettet)

Men jeg indrømmer gerne at en startbane på 150 km, det lyder alligevel på mig, som værende en alt for lang startbane set i forhold til hvor lange de er ude i den virkelige verden.


Svar #5
02. maj 2013 af mcbuen (Slettet)

Men det er nok fordi jeg i første omgang har beregnet tiden forkert.


Svar #6
02. maj 2013 af mcbuen (Slettet)

Jeg har fundet ud af svaret, det må være at t=52,08s og at  længden for startbanen=2.169,91m.


Skriv et svar til: Startbanens Længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.