Matematik
Løsningen for den absolute konvergens
Først vil jeg et udtryk for rækken mht. p således at den er absolut konvergent. Jeg ser at
∑|(-1)n np/(n+1)| = ∑np/(n+1). Så skal jeg finde grænseværdien for det, som skal være mindre end 1
limn→∞(n+1)p/(n+2) : np/(n+1) = limn→∞ ((n+1)/n)p·(n+1)/(n+2) = ... Det ser ud som at den ikke konvergerer uanset hvad p kan være hvis jeg forkorter det med n i brøkerne.

Svar #1
05. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
Hvis p = 1, har man rækken
-1/2 + 2/3 -3/4 + 4/5 .... = ∑∞n=1 (2n/(2n+1) - (2n-1)/(2n))
= ∑∞n=1 (4n2 -(2n+1)(2n-1))/(2n·(2n+1))
∑∞n=1 1/(2n·(2n+1))
som er konvergent, men ikke absolut konvergent.
Svar #3
05. maj 2013 af DelFerro (Slettet)
#1 ,#2
Er det muligt at "løse" uden at antage hvad p skal være lig med for at teste hvad det sker? Ved I hvilken slags form kriterium man kan benytte det? Jeg ved godt at hvis Σ|an| og Σan konv. så må Σan være en absolut konvergent. Hvis vi antager eksempelvis uden brug af nogle formler for kriterier til denne række;
Σ|(-1)n np/(n+1)| = Σnp/(n+1). Den konvergerer hvis np/(n+1) → 0 for n → ∞. Men det ser ud til at der gælder np - 1 = 0 for at få det til at konvergere, og kan endnu ikke finde værdien for denne p.
Svar #4
05. maj 2013 af peter lind
Det er noget man ser efter nogen træning. For p>1 vokser tælleren hurtigere ned nævneren, så det dur ikke- For p=1 går tæller og nævner lige hurtigt mod uendelig. Hvis p < 1 vinder nævneren
Skriv et svar til: Løsningen for den absolute konvergens
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
