Matematik

Potensfunktioner og %

06. maj 2013 af Andsø (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg prøver at finde en formel for hvor meget y øges hvis x øges med p% i en potensfuntion. (y=b*xq)

På forhånd tak

-Anna


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1116316 læs:D


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2013 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2013 af mathon


    

                       y = b xq

                             y2/y1 = (x2/x1)q          som med
                                                                                             y2 = (1+ry)•y1   og   x2 = (1+rx)•x1
   giver
                             1 + ry = (1 + rx)q

                             1 + ry = (1 + p·10-2)q

 

 

          


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2013 af mathon

eks
       hvis x øges med 8%
og
       q = 1,16

                             1 + ry = (1 + 8·10-2)1,16 = 1,081,16 = 1,09338

                            ry = 0,09338 = 9,338·10-2 = 9,338%

 

 


Skriv et svar til: Potensfunktioner og %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.