Matematik
Integral
Er dette integral korrekt
(2,0)∫x1/2=
[3/2*x2/3]2 øvregrænse 0 nedregrænse =
[3/2*22/3] - 0 =
1
Svar #1
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
Nej, det er ikke korrekt.
Benyt den generelle formel
∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1 ,
med n = 1/2 . (1/2) +1 er ikke lig med 2/3 .
Husk også at medtage "dx" i integralet. Det kan ikke bare smides væk.
Der menes formodentlig
0∫2 x1/2 dx = ...
Svar #2
06. maj 2013 af matematiklytter (Slettet)
Så i stedet; [3/3x^3/2] 2 øvregrænse 0 nedregrænse =
[1*2^3/2] =
2,8
Svar #3
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Nej, det er ikke korrekt. Benyt formlen i #1.
∫ x1/2 dx = (2/3)·x3/2 + k
Angiv et eksakt resultat som opgavens svar, ikke et tilnærmet decimaltal.
Svar #4
06. maj 2013 af matematiklytter (Slettet)
Så i stedet; [2/3x3/2 + 1] 2 øvregrænse 0 nedregrænse =
[2/3*23/2 + 1] =
2,8
Svar #5
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Der skal ikke noget "1" inde i den kantede parentes. Hvor kommer det fra?
Genlæs sidste linie i #3:
Angiv et eksakt resultat som opgavens svar, ikke et tilnærmet decimaltal.
Svar #7
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
#6
0∫2 x1/2 dx = [ (2/3)·x3/2 ]20 = (2/3)·23/2 - (2/3)·03/2 = (4/3)·√2
Svar #8
02. juni 2013 af Azzurri (Slettet)
Jeg var til skriftlig prøve i matematik her i sidste uge d. 29. Jeg skulle i sidste opgave bestemme et areal via bestemt integral, hvor jeg fik den eksakte værdi. Dette skrev jeg som facit og ikke et numerisk resultat, dvs. omskrevet med decimaler. Men det er jo to udtryk som svarer til tilnærmelsesvis det samme. Den eksakte værdi er bare mere nøjagtigt, og derfor regnede jeg den ud og skrev dette som resultat, men er blevet i tvivl om, om jeg får 10 point for denne opgave, hvis de hellere ser det som en numerisk værdi. Men i opgaven stod der ikke noget om, hvad jeg skulle angive det som, så derfor regnede jeg bare den eksakte værdi ud. Dette trækker vel ikke ned?
Skriv et svar til: Integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
