Matematik

Om en eksponentiel funtkion f oplyses det, at fordoblingskonstanten er 8 og at f(3)=12. bestem f(11)

06. maj 2013 af Biitchfreak (Slettet)

Hjælp :)

Om en eksponentiel funtkion f oplyses det, at fordoblingskonstanten er 8 og at f(3)=12. 

bestem f(11) 

what do i do? 

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)

1) Udnyt at fordoblingskonstanten T2 er givet ved 

T2 = ln(2) / ln(a)

Isolér fremskrivningsfaktoren a


2) Brug det opgivne punkt på grafen for f samt den fundne a til at beregne b for den eksponentielle funktion:

f(x1) = b · ax1


3) Ud fra ovenstående er forskriften for f nu fundet. Beregn nu f(11) - idet du indsætter x = 11. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 11 netop ligger 1 fordoblingskonstant efter 3, dvs.

f(11) = f(3+8) = 2 · f(3) = 2 · 12 = 24

Udregningerne i #1 er forsåvidt korrekte, men helt overflødige.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)

#2

Aha! Det overså jeg helt :)


Svar #4
06. maj 2013 af Biitchfreak (Slettet)

tak!


Skriv et svar til: Om en eksponentiel funtkion f oplyses det, at fordoblingskonstanten er 8 og at f(3)=12. bestem f(11)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.