Matematik

Isoler

07. maj 2013 af Bammm (Slettet) - Niveau: C-niveau

h*v^2+t*(h*v)=s*1 skal isolere t og v en der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

t eller v?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Når du nu ikke kan bestemme dig - så får du begge muligheder:

t*h*v = s - hv^2
 

t = (s-hv^2) / (hv)


--------------------------
 

h*v^2 + (t*h)*v - s = 0


Løs andengradsligningen i v
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2013 af joak0575 (Slettet)

 

 


Svar #4
07. maj 2013 af Bammm (Slettet)

Undskyld var ikke lige ved computeren, øhmmm som en andengradsligning? Sorry, det er bare et nyt emne så er lidt lost :p


Svar #5
07. maj 2013 af Bammm (Slettet)

Desuden vil du ikke forklare hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er forklaret udførligt i #2, hvorledes t isoleres.

Det er også i #2 skrevet op som en 2.-gradsligning i v, hvis v skal isoleres. Du bør kende fra folkeskolen, hvorledes man løser 2.-gradsligninger.


Svar #7
07. maj 2013 af Bammm (Slettet)

2#

Kan bare ikke se mig ud af det - der bliver til +


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvor ser du "-" der bliver til "+"?


Svar #9
07. maj 2013 af Bammm (Slettet)

t*h*v = s - hv^2


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er vel snarere "+", der bliver til "-" ?

Man trækker hv2 fra på hver side af lighedstegnet.

Eller: man flytter hv2 over på den anden side, hvor det så bliver til -hv2 .


Svar #11
07. maj 2013 af Bammm (Slettet)

Okay, den regel havde jeg ikke li hørt før :P


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er stof, som du bør have med dig fra de små klasser.


Svar #13
07. maj 2013 af Bammm (Slettet)

Ja okay..


Skriv et svar til: Isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.