Matematik

Ensvinklede trekanter - Hjælp!!!

07. maj 2013 af Khan123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Nogen der kan hjælpe med opgave 6, på den tredje side af det vedhæftede dokument? 

Tusind tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: 1w010513.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opstil ligningerne for, at forholdene mellem ensliggende sider i ensvinklede trekanter er konstant. Dvs.

|AB| / |DE| = |AC| / |DC| = |BC| / |EC|

og benyt, at

|AC| = |AD| + |DC| , og |BC| = |BE| + |EC| .

Indsæt de kendte størrelser og løs for x.

Edit: Mit svar var vist for opgaven på side 4. Men fremgangsmåden er sådan set den samme for opgaven på side 3.


Svar #2
07. maj 2013 af Khan123 (Slettet)

Jeg forstår skam godt det med forholdene lig hinanden. 

Det jeg ikke rigtig forstå er , hvordan jeg skal finde siderne. 

Skal jeg først finde skalafaktoren =1,25 og gange det med den kendte side så får jeg siden? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

I opg. 6 på side 3 kender man |AB| = 10, |DE| = 8, |AD| = 2, |BE| = 3 . Man skal bestemme |BC| og |AC|. Det er korrekt, at man bestemme skalaforholdet ud fra |AB| og |DE|, men man skal jo så opstille ligninger til bestemmelse af |BC| og |AC|, da man kun kender en del af |AC| og |BC| .

Man har således

|AB| / |DE| = 10 / 8 = |AC| / |DC| = (|AD| + |DC|) / |DC| = 2 / |DC| + 1

hvoraf man så finder |DC| og dermed |AC|.


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter - Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.