Matematik

bayes regel

08. maj 2013 af arto460 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi har sådan et lille minikursus om sandsynlighedsregning, og deriblandt skal vi forstå Bayes formel.
 

Mit store problem: Jeg synes ikke den er intuitivt klar. Så jeg gik tilbage til udledningen af den. Den kommer fra produktreglen:

P(AB I) = P(A I) * P(B AI)

Men fordi A og B indgår symmetrisk er:

P(BA I) = P(B I) * P(A BI)

Og ud fra den kan Bayes formel let udledes. Men jeg synes ikke selve symmetriargumentet for at P(BA I) = P(AB I) er åbenlyst. Er det Gud som har sagt at dette skal gælde? (ej men I forstår hvad jeg mener) Tænk på en urne med sorte og hvide kugler. Synes I så det er åbenlyst at sandsynligheden for at trække hvid-sort er det samme som sandsynligheden for at trække sort-hvid? Er det ikke snarere et aksiom for sandsynlighedsregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af peter lind

Det er jo blot en ombytning af navne. En generel matematisk regel kan ikke være afhængig af om du kalder den første hændelse A og den anden hændelse B eller omvendt


Skriv et svar til: bayes regel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.