Fysik

Gitterforsøg

08. maj 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lys fra en laser sendes vinkelret mod et gitter.
Gitterkonstanten d = 3333 nm.

Afstanden fra gitteret til en skærm parallel med gitteret er  1,500 m.


Afstanden mellem 0’te ordenspletten og en 1. ordensplet på skærmen er målt til 30,0 cm.
a) Beregn størrelsen af afbøjningsvinklen ? for 1. ordenspletten.

b) Beregn bølgelængden for laserlyset og angiv hvilken farve lyset har

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af peter lind

Lav en tegning af forsøgopstillingen. Du vil få en retvinklet trekant hvor du kender de 2 kateter. og den ene af vinklerne er afbøjningsvinklen. Brug reglen om tangens i en retvinklet trekant til at finde afbøjningsvinklen og dernæst gitterformlen til at finde bølgelængden. Gitterformlen skal du også bruge på spørgsmål b


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2013 af mathon

               
                θ2 = tan-1(0,3/1,5)

 

                      d • sin(θ2)
                λ = -------------
                             2


Svar #3
08. maj 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet)

Mange tak, men hvor hjælper det mig henne??


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2013 af mathon

 

            Tegn og forstå!

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2013 af mathon

se

Vedhæftet fil:gitter_illustration.doc

Skriv et svar til: Gitterforsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.