Matematik

Omskriv til blandet tal

08. maj 2013 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hvordan omskriver man brøk tal til blandet tal??

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af mathon

 

                       En uægte brøk omskrives til blandet tal = et helt tal plus en uforkortelig ægte brøk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2013 af mathon

eks.

             27/4 er en uægte brøk

             27/4 = 24/4 + 3/4 = 6 + 3/4 = 63/4


 


Svar #3
08. maj 2013 af JBiebs (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt :(

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2013 af mathon

Der skal 4 fjerdedele til en hel

Hvor mange hele kan der så blive til ud af 27?

7•4 = 28 altså kan der kun blive til 6 hele.

Der er så brugt 6•4 = 24 fjerdedele
med 3 fjerdedele til rest.


Skriv et svar til: Omskriv til blandet tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.