Latin

Statistik - Beregne den estimerede varians på middelværdiestimatet

09. maj 2013 af Mariaersej (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Du er som nybagt cand.soc. blevet ansat i et ?rma, som kort før din tiltræden har foretaget
en statistisk undersøgelse med henblik p°a estimation af en populationsmiddelværdi µ. Populationsstørrelsen
er N = 10000, og man havde opdelt populationen i to strata, 1 og 2, med hhv.
N 1 = 4000 og N 2 = 6000 elementer. Man havde derefter udtaget en simpel tilfældig stikprøve p°a
100 observationer fra hvert stratum, dvs. n 1 = n 2 = 100. Man beregnede følgende stratumgennemsnit
og stratumvarians i hver af de to stikprøver:

x1 = 10

x2 = 15

s^2 1 =9 

s^2 2 = 16

Du bedes på det givne grundlag beregne et centralt estimat for populationsmiddelværdien µ
og beregne den estimerede varians på middelværdiestimatet. Anfør også et 95% kon?densinterval
for µ.


Svar #1
09. maj 2013 af Mariaersej (Slettet)

Anyone hjælp??????????????????++


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2013 af pinklife (Slettet)

Hvorfor er det lagt under kategorien latin?


Svar #3
09. maj 2013 af Mariaersej (Slettet)

ikke med vilje


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2013 af pinklife (Slettet)

Okay, men jeg tror, du kan få mere ud af det, hvis du opretter emnet under matematik :)


Svar #5
09. maj 2013 af Mariaersej (Slettet)

har gjort


Skriv et svar til: Statistik - Beregne den estimerede varians på middelværdiestimatet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.