Matematik
reducer!
14. oktober 2005 af
Chick (Slettet)
hvordan løser jeg dette?
(1-x)^2-(1+x)^2
(1-x)^2-(1+x)^2
Svar #1
14. oktober 2005 af Romulus (Slettet)
Du udregner hver parentes hver for sig:
(1-x)^2 = (1-x)*(1-x) = -2x + x^2 + 1
Ved næste parentes tages højde for at det er en minusparentes:
-(1+x)^2 = -(1+x)* -(1+x) = -2x - x^2 -1
Nu er udtrykker: -2x + x^2 +1 -2x - x^2 -1.
Dette udtryk kan reduceres til: -4x
(1-x)^2 = (1-x)*(1-x) = -2x + x^2 + 1
Ved næste parentes tages højde for at det er en minusparentes:
-(1+x)^2 = -(1+x)* -(1+x) = -2x - x^2 -1
Nu er udtrykker: -2x + x^2 +1 -2x - x^2 -1.
Dette udtryk kan reduceres til: -4x
Svar #2
14. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Alternativt identificeres udtrykket som kvadratet på en toleddet størrelse:
(1-x)^2 - (1+x)^2 =
((1-x)+(1+x))((1-x)-(1-x)) =
2(-2x) = -4x
(1-x)^2 - (1+x)^2 =
((1-x)+(1+x))((1-x)-(1-x)) =
2(-2x) = -4x
Svar #3
14. oktober 2005 af sigmund (Slettet)
#2: Har der ikke sneget sig en tastefejl ind. Det skal være
(1-x)^2-(1+x)^2=
[(1-x)+(1+x)]*[(1-x)-(1+x)] =
2*(-2x) = -4*x
(1-x)^2-(1+x)^2=
[(1-x)+(1+x)]*[(1-x)-(1+x)] =
2*(-2x) = -4*x
Skriv et svar til: reducer!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
