Fysik

strømstyrke og nyttevirkning

12. maj 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej, jeg har brug for hjælp til at løse denne opgave i fysik. Opgaven lyder:

Under opladning af en el-bils batteri er spændingsfaldet over batteriet 400 V. Batteriet modtager gennem et ladekabel elektrisk energi med effekten 50kW

 

a. Bestem strømstyrken i ladekablet under opladning.

 

Efter opladning i 20 min. er batteriet i stand til at agive den elektriske energi 19 kWh.

b. Bestem batteriets nyttevirkning.

 

Håber I kan fortælle mig, hvad der skal gøres trin for trin. Jeg synes fysik er meget svært.


Brugbart svar (3)

Svar #1
12. maj 2013 af Lone110 (Slettet)

a) I=P/U ⇒50000w/400V=

 

b) 19000w/50000w=


Svar #2
12. maj 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Er formlen for b ligeledes også I=P/U ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2013 af Lone110 (Slettet)

nej, men der tager du hvad din batteri kan afgive, og hvad hvad den normal har og dividere med hinanden, og din nyttevirkning må aldrig være over (1)

 


Svar #4
12. maj 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#3 Okay, det giver god mening. Men i opgave a, hvad skal enheden så være? Er det bare V det skal hedde så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2013 af Lone110 (Slettet)

den skal være i A

fordi strøm måles i ampere og dens forkortelse er (A)


Skriv et svar til: strømstyrke og nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.