Matematik

Bestemmelse af |BE| i en figur sammensat af to trekanter

12. maj 2013 af Mulle15 (Slettet)

Hej, jeg er gået i stå i en opgave, hvor jeg skal bestemme længden |BE| i en figur, som er sammensat af to ensvinklede trekanter. Jeg har uplodet en word-fil med opgaven. Håber i kan hjælpe. Opgaven skal løses uden hjælpemidler :-)

Vedhæftet fil: matopgave.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2013 af SuneChr

Drej ΔCDE, omkring C ,  90º mod uret. Det hjælper måske på at se de ensvinklede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2013 af donsedighi (Slettet)

Hej Mulle15. Du skal bare finde k. Dette gøre man ved at dividere to de samme sider som man kender fra de to trekanter. I dette tilfælde |AC|=40 og |CD|=36. Så 40/36=1.111. Dette ganger du med   |BC|=30 altså 30*1.111=33.3. Nu ved du at |EC|=33.3. Du kan nu finde |EB| ved at trække |BC| fra |EC| altså 33.3-30=3.3. Håber det er rigtigt.           ........... Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. maj 2013 af Yang (Slettet)

#2 er forkert.

k = 36/30 = 6/5

IECI = k*40 = (6/5)*40 = 48

IBEI = 48-30 = 18


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. maj 2013 af hesch (Slettet)

#0:   Hvis du gør som beskrevet i  #1, ses det:

(  | BE | +30 ) / 40  = 36 / 30     ( ens forhold mellem to sæt sider )    ⇒

| BE | =  40*36 / 30 - 30 = 18

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2013 af donsedighi (Slettet)

#2


Hej Mulle15. Du skal bare finde k. Dette gøre man ved at dividere to de samme sider som man kender fra de to trekanter. I dette tilfælde |BC|=30 og |CD|=36. Så 36/30=1.2. Dette ganger du med   |AC|=40 altså 40*1.2=48 Nu ved du at |EC|=48. Du kan nu finde |EB| ved at trække |BC| fra |EC| altså 48-30=18. Håber det er rigtigt.           ........... Mvh


Svar #6
12. maj 2013 af Mulle15 (Slettet)

Ja det giver meget mening. Takker :-)


Skriv et svar til: Bestemmelse af |BE| i en figur sammensat af to trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.