Matematik

DET HASTER! bestem a og b

13. maj 2013 af Sonykid (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder: 

i år 2000 var der 3280 fugle i london (speciel race)

i år 2005 var der 10.000 fugle i london (speciel race) 

udviklingen i antallet af fuglene i london kan for perioden 2000 - 2010 med god tilnæremelse beskrives ved en eksponentiel model 

 

y = b * a^x 

hvor x er antal år efter 2000 og y er antallet af fugle.. 

a) bestem tallene a og b 

b) bestm antallet af fugle i 2010 i følge modellen 

c) bestem fordoblingstiden for antallet af fugle i london 

 

HÅBER I KAN HJÆLPE.. SIDDER LIGE MIDT I EN PRØVE! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2013 af Mixzo (Slettet)

a)

Løs ligningen

x2-x1√y2/y1=a 

Derefter

Løs ligningen 

y/a^x=b

 

b) sæt 10 ind på x's plads i din fremkomne ligning.

 

c) beregn: T2=log(2)/log(a)

 

Generelt er det dårlig stil, at snyde..


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2013 af mathon

      

                           y = b ax                    gennem
                                                    (0;3280)      (5;10000)


                           y2 / y1 = ax2-x1

                           104 / 3280 = a5-0

                            a = (104 / 3280)1/5


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2013 af mathon

tilføjelsen
                    "HÅBER I KAN HJÆLPE.. SIDDER LIGE MIDT I EN PRØVE! "

er først tilføjet efter mit svar.


Skriv et svar til: DET HASTER! bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.