Fysik

Fysikopgaver

14. maj 2013 af dietrich

Hejsa, håber der er nogle der kan hjælpe mig i gang med disse fysikopgaver, det er en aflevering og jeg kan simpelthen ikke huske hvilke formler, der skal bruges og hvordan de skal regnes. 

Tak på forhånd!

 

304: Et ekkolod kanbestemme havdybden. Her sendes et lydsignal ned gennem vandet, hvor det reflekteres fra bunden. Hvor dybt er der, hvis det tager 0,023 sekunder fra lydsignalet er sendt afsted til det modtages igen? 

 

307: En lydbølge har en periode på 2,51 ms. Beregn tonens frekvens.

 

503: En exoplanet er en planet i et fremmed solsystem. Antag, at man finder liv på en exoplanet i form af planter, der får energi fra en nærliggende sol vha. af fotosyntese. Antag desuden, at planternes blade er blå svarende til spektralfarven (lampda = 450 nm). Hvilken overfladetemperatur har den nærliggende sol?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Hej

til 307

Lydens hastighed i vand ved 20 °C er  1482 m/s og 0.023s

Formel: 2•d = v •s

2 • d = (1482 m/s) • (0.023 s) = 34.086 m

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2013 af 8520 (Slettet)

Åhh jeg er altså ikke sikker på det, men mener at lyd i vand har en hastighed på 1482 m/s ved 20 grader, og hvis du har 0,023 s

Så kan du vel sige 1482*0,023 = 34,086 m

Med enheder kommer det jo til at se således ud  (m*s)/s og s'erne går så ud med hinanden og til sidst har du (m) tilbage :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Sorry mente 304 før og nu er det 307:

Du skal bruge formlen

     f = 1 / T     ,     hvor f er frekvens og T er perioden :)

Så skal huske at omregne oplysningerne til SI-enheder, altså

     1 ms = 1 · 10-3 s

Enheden for frekvens er jo givet i

     [f] = 1 / s = s-1 = Hz     og ikke i ms  :)

2.51 ms · 10-3 s / ms = 2.51 · 10-3 s

Derefter indsætter du i formlen og får

     f = 1 / T = 1 / (2.51 · 10-3 s) ≈ 398.4 Hz


Svar #4
15. maj 2013 af dietrich

Mange tak for svar!

Du skulle vel ikke kunne hjælpe mig med den sidste opgave 503? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Har du nogle flere informationer til 503? Synes der mangler lidt!


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2013 af mathon

503:
           Når λmax er den ved en bestemt temperatur fra et legeme udstrålede bølgelængde med størst effekt
           og legemets overfladetemperatur er T,
           gælder

                                          T = (2,898·106 nm·K) / λmax                                 størrelse:  λmax     T
                                                                                                                      enhed:       nm      K
 

         


Svar #7
15. maj 2013 af dietrich

Tak for jeres svar, jeg har fået lavet alle opgaverne :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2016 af MohammedMessi12 (Slettet)

Hvad betyder 2*d??

Meget gerne hurtig svar :)


Skriv et svar til: Fysikopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.