Matematik

CO2 - udledning - Differential regning

15. maj 2013 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen 

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgaver, er lost :-/

I en model kan den gennemsnitlige årlige CO2 -udledning pr. person som funktion af tiden
beskrives ved:  

900000*1.031^t / t+38 

a) bestem C'(72), og gør rede for, hvad dette tal fortæller om udviklingen i den gennemsnitlige årlige CO2 -udledning pr. person efter 1950.

 


På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af peter lind

Du må have glemt nogle parenteser ellers ser funktionen forkert ud. Differentier funktionen og erstat t med 72 i resultatet.


Svar #2
15. maj 2013 af nani1596 (Slettet)

Jeg har ikke glemt nogen parenteser, funktionen ser sådan ud. 

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120815%20Mat%20B%20stx.ashx Det er denne her. Opgave 10 :-/ 

men hvordan differentier man funktionen ?? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. maj 2013 af mathon

   hvis

                                          9,0·1051,031t
                               C(t) = -------------------
                                                t + 38

   så

                                           (9,0·105ln(1.031)1,031t) • (t+38) - 9,0·105• 1,031t
                               C '(t) = -----------------------------------------------------------------
                                                                        (t + 38)2

 

                                           9,0·105• 1,031t • (ln(1.031)•(t+38) - 1)
                               C '(t) = ------------------------------------------------
                                                                   (t + 38)2

 

........................
                                         f '(x)•g(x) - f(x)•g .(x)
                    (f(x)/g(x)) ' = ------------------------                     g(x) ≠ 0
                                                    (g(x))2
             

 

 


Svar #4
15. maj 2013 af nani1596 (Slettet)

Tak :D 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2013 af mathon

  

         g .(x)   --->   g '(x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2013 af peter lind

#2  Hvis du ikke har glemt parenteserne er det værre. Så kender du nemlig ikke den korrekte brug af parenteser. Det du har skrevet kan også med et par overflødige parenteser skrives (900000*1.031^t / t)+38 Det du burde skrive  er 900000*1.031^t / (t+38)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2013 af mathon


Skriv et svar til: CO2 - udledning - Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.