Spansk

Spansk - nær fremtid

15. maj 2013 af hvorfortiladerdenikkemitbrugernavn1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder mit en spansk opgave, og kan ikke rigtig finde svar på det jeg søger, så er der nogen, der ved hvordan nær fremtid dannes på spansk, og hvordan bruges det? Hvilke hjælpeverber bruges på dansk til lave nær fremtid?             Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af jbmm (Slettet)

Den nære fremtid dannes med ir a + infinitiv (kun 'ir' skal bøjes)
ex: jeg vil rejse = voy a viajar
han vil besøge sin ven = va a visitar a su amigo


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2013 af AkselDambo (Slettet)

#1

Den nære fremtid dannes med ir a + infinitiv (kun 'ir' skal bøjes)
ex: jeg vil rejse = voy a viajar
han vil besøge sin ven = va a visitar a su amigo

 

Egentligt er ir + a + infinitiv at skulle.

Dvs.

Jeg vil rejse = Quiero ir. (Querer = At ville)

Jeg skal rejse = Voy a ir.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2013 af jbmm (Slettet)

Svar til #2:

Jo, men "vil' har på dansk flere betydninger:
vilje: jeg vil rejse (=jeg ønsker at rejse = quiero viajar)
fremtid: jeg vil rejse i morgen (voy a viajar, eller: viajaré)

'ir + infinitiv' betyder IKKE 'skulle', men 'gå at' dvs. noget nært forestående, derfor betegnelsen 'den nære fremtid', så 'voy a viajar' betyder IKKE 'jeg skal rejse', men: jeg vil (snart) rejse.

'skulle' på dansk bruges sjældent om noget fremtidigt, hvor det så er synonymt med 'ville',
'skulle' har helt andre betydninger og kan udtrykkes på mange forskellige måder.
 


Skriv et svar til: Spansk - nær fremtid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.