Matematik

Reducering

15. maj 2013 af LucaMarra (Slettet)

(X + 3)- (x- 3) er det korrekt, at det blot giver 6?

a(a + 3b) - ab

Giver det a2+3ab

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2013 af lfdahl (Slettet)

Ja. Hæv minusparentesen ved at skifte fortegn på leddene:

(x + 3) - (x - 3) = x + 3 - x + 3 = x - x + 3 + 3 = 6

Her er der en lille fejl i din beregning:

a(a + 3b) - ab = a2 + 3ab - ab = a2 + 2ab


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.