Matematik

Øvelse med division af brøk

15. maj 2013 af 123434 (Slettet)

(1/2) / (2/5)    (a/b)/(c/d)

(1*5)/(2*2)=5/4=1 1/4     (a*d)/(b*c)

(3/4)/(5/7)

(3*7)/(5*4)=21/20=1 1/20=1,05

Er metoden acceptabel?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af mette48 (Slettet)

(3/4)/(5/7) = (3/4)*(7/5) man deler med en brøk ved at gange med den omvendte brøk

man ganger 2 brøker ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2013 af PeterValberg

FriViden2.dk har en række glimrende videoer om brøkregneregler [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Øvelse med division af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.