Matematik

7. kl. matematik

20. maj 2013 af HEdelved (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har bruge for at genopfriske udregningerne på denne ligning!

3a-(-2a+5b)+(-7a+8b)=

 

Mvh Henrik


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2013 af lalul (Slettet)

3a-(-2a+5b)+(-7a+8b)=

3a+2a-5b-7a+8b= -2a+3b


Svar #2
20. maj 2013 af HEdelved (Slettet)

Tak Lalul, forklar mig lige hvad du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2013 af lalul (Slettet)

jeg skal opløse parantesen :) Da jeg ikke kan "blande" a'ere og b'ere sammen skal jeg opløse parantesen. Dette gør jeg med tegnet lige foran parantesen. I første omgang er det et minus, fordi det er et minus ændrer jeg fortegnene inde i parantesen det vil sige at - og -2a bliver til +2a :) - og +5b bliver til - 5b

Hvis der står plus foran parantesen kan man bare ophæve parantesen og fjerne plusset.

Hvis der står gangetegn foran parantesen (hvilket du med garanti vil opleve) kommer det til at se sådan ud

2*(3a-4b)

2*((2*3a)-(2*-4b)) 

Nu fjerner du gange tegnet og udregner parantesen

2+6a-8b

Det er på samme måde som minus og plus, håber du kan forstå det :)


Svar #4
20. maj 2013 af HEdelved (Slettet)

Super - tusind tak

Skriv et svar til: 7. kl. matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.