Historie

Brev fra 1. verdenskrig

20. maj 2013 af CathrineDamkjær (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg skal skrive et brev fra 1. verdenskrig. Det skal være et brev fra en soldat til et familiemedlem. 
Er fuldstændig løbet tør for ideer! Nogle der kan hjælpe, og komme med nogle ideer om hvad jeg kan skrive?

Dette er det jeg har skrevet indtil videre...

 

 

 

 

Min kære Mie!


I dag kommer atter et livstegn fra mig. Jeg har det fint, er sund og rask. Der er nogenlunde roligt her, så tager mig derfor tiden til at skrive dette brev. Erik følges sammen med mig hele tiden, så ingen grund til bekymring der, trods hans unge alder.
Rigtig mange tak for de varme sokker, det var lige det vi manglede. Også stor tak for kortet den 3. august med hilsen fra fødselsdagsgæsterne. Det varmer mit hjerte, at i tænker på mig. Det havde naturligvis været bedre hvis jeg kunne være hjemme og fejre den med jer. Vejret de sidste par dage, har slet ikke været med os. Rigtig efterårsvejr. Håber i har fået kartoflerne op, det ville ikke være behageligt at skulle rede dem når vejret er sådanne. Sidste uge kom regnen. Den var meget kold, og hagl kom der også. Det kom mest i byger og derfor lidt stærkt. Har i samme vejr ved jer? Håber ikke denne regnvejr har slået kornet ned. Er simpelthen så bekymret.
Nu er det jo snart jul, der er 4 måneder, men denne jul må blive holdt under andre forhold, end vi har måtte fejre de andre år. Jeg glæder mig rigtig meget til julen, men havde glædet mig endnu mere, hvis jeg havde været hjemme i vores trygge familie. Jeg håber bestandigt at den tid vil være der næste år. At fejre jul sammen med jer, at kunne føle glæden, og mærke kærligheden blandt alle familiens medlemmer, det er nok noget af det jeg savner mest hernede. Men mest af alt, så er det jer to jeg savner mest. Min kære moder og dig.
Håber at du og moder har det godt og alt går vel. Er meget urolig for jer to. Hvordan går det med dig, min smukke forlovede? Glæder mig til at komme hjem til dig og vores lille sønnike. Håber i alle har det godt, og glædelig jul.
Havde i dag brev fra Villy, som jo nu er ved  bagagen. Håber, det kommer til at gå godt når han kommer hertil. I skal ikke bekymre jer, vi skal nok klare den.
Her er begyndt at blive lidt kedeligt, her i skyttegravene. Jeg opholder mig, sammen med alle de andre, 1 uge af gangen ved den forreste frontlinje, og så bliver vi trukket tilbage til støttegravene. Vi har dog været ude for at afløsningen til frontlinjen ikke kom, og så måtte vi blive i 2-3 uger mere. *Havde ingen tidsfornemmelse*. Men som sagt, her er virkelig kedeligt. Er vi ikke i angreb, så er vores hovedfjende kedsomheden. Vi har endnu en grav fået udgravet, så det er lettere at tage mod fjenden.


Skriv et svar til: Brev fra 1. verdenskrig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.