Biologi
Celletælling med hæmacytometer
21. maj 2013 af
sannelarsen (Slettet)
-
Niveau: Universitet/Videregående
Hej.. Jeg har et spørgsmål. Ved beregning af antallet af celler ved hjælp af et tællekammer, er der noget i en Formel jeg ikke rigtig forstår.. Formlen er som følger:
((A+B+C+D)/4))*10^4*opløsningsfaktor= antallet af celler
Hvor a,b,c og D er antallet af celler i hvert store kvadrat..
Mit spørgsmål er så: hvor kommer de 10^4 fra?
((A+B+C+D)/4))*10^4*opløsningsfaktor= antallet af celler
Hvor a,b,c og D er antallet af celler i hvert store kvadrat..
Mit spørgsmål er så: hvor kommer de 10^4 fra?
Svar #1
23. maj 2013 af vejgeh (Slettet)
Resultatet du får ud er celler pr. mL, altså celler/cm^3..
Arealet i et tællekammer er formentlig 0,01 cm^2, og "højden" af væsken i dit tællekammer er 0,01 cm. Dermed er volumen i dit tællekammer 0,01 cm^2 * 0,01 cm = 0,0001 mL = 10^-4 mL..
Så det er simpelthen den faktor, som omdanner antallet af celler i dit tællekammer-volumen til celler pr mL.
Skriv et svar til: Celletælling med hæmacytometer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
