Matematik

Procent og renteregning

26. maj 2013 af unknownn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skal til mundtlig matematik eksamen og jeg har fået et spørgsmål hvor jeg er blevet bedt om at gøre rede for fremskrivningsfaktoren, er lidt i tvivl om jeg bare kan fortælle

 

F=1+r

r=F-1

F=1-r

 

og derefter fortælle hvordan man kommer fra F til r og fra r til F, og så vise nogle eksempler :)

 

Nogen som kan hjælpe????


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Du må sige til, hvis jeg er ude på et sidespor. F=1+r  så vil du have r til at stå alene. Hvis du fjerner 1, vil r stå alene. For at få minus væk fra r, minusser du 1 på begge sider. F-1=1+r-1  altså F-1=r.   Så vil du have F til at stå alene. For at F skal stå alene, må du nødt til at plusse med 1 på begge sider af lighedstegnet. F-1=r   F-1+1=r+1  F=r+1


Skriv et svar til: Procent og renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.