Matematik

Field of view

26. maj 2013 af guzbak - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg vil gerne tage billede af et 10 meter højt træ, der står 30 meter fra dit kamera. Hvad skal field-of-view være på kameraet for at træet akkurat kan være på billedet?

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe opgaven an, da jeg heller ikke har en konkret formel for field-of-view. Jeg har kun formlen for fokallængde som er 1/g+1/b=1/f

f= fokallængde

g = afstand fra objekt til kamera

og b = distance fra linse til skæring af stråler....


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af SuneChr

Jeg er ikke den teoretiske fotograf, men prøv denne side her: 

http://www.videosec.com/education/lens-glossary.pdf


Svar #2
26. maj 2013 af guzbak

Tak, men jeg synes stadig ikke at jeg kan regne det ud, eftersom jeg ikke har CCD chippens str. :(

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne den synsvinkel, hvorunder træet ses i en afstand af 30 m, dvs

tan(v/2) = (10m/2) / 30m , hvorfor

v = 2 · tan-1(10/(2·30)) = 2 · tan-1(1/6) = 18,92º


Skriv et svar til: Field of view

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.