Matematik

Trekant bestem højden

27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Se vedhæft


Svar #1
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Her er vedhæft

Vedhæftet fil:hej.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2013 af Avi86 (Slettet)

Til at bestemme højden fra C ned vinkelret på linjestykket AB, benyt arealformlen (da du kender trekantens areal)

For at finde trekantens omkreds, find først linjestykket BC (benyt sinus til vinklen B) og dernæst linjestykket AC (benyt cosinusrelationerne), og læg så de 3 sidelængder sammen.


Svar #3
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Så højden er 4,3?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2013 af Avi86 (Slettet)

Korrekt.

22,9 = 1/2 * hc * 10,6 <=> hc = 4,3


Svar #5
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Hvilken sinus formel skal jeg bruge? er det denne: a = c * Sin (B)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2013 af Avi86 (Slettet)

Benyt at

     sin(B) = modstående katete / hypotenusen

dvs. sin(B) = b/c hvor b = højden hc og c er linjestykket BC (denne skal isoleres og udregnes)


Svar #7
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

så 8.08


Svar #8
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2013 af Avi86 (Slettet)

Sin(32,3) = 4,3/c <=> c = 4,3/sin(32,3) = 5,6

Ved brug af cosinusrelationerne fås

     b2 = a2 + c2 - 2 * a * c * cos(32,3) <=>

     b = √5,62 + 10,62 - 2 * 5,6 * 10,6 * cos(32,3) = 8,3

Derved bliver omkredsen O

     O = 10,6 + 5,6 + 8,3 = 24,5

Er du enig?


Svar #10
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Nå ja, jeg kom til at skrive Sin med stort på min matematik program :) men tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2015 af MettejensenXD (Slettet)

Goddag


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2015 af MettejensenXD (Slettet)

Hej

Avi86, kan du ikke lige forklare mig hvordan du kan få det til 5,6 og 8,3, for det gør jeg slet ikke. Jeg får
c = 4,3/sin(32,3) = 8,05

Hvis jeg så bruger formlen for cosinusrelationen får jeg altså at

b2 = 4,32 + 10,62 - 2 * 4,3 * 10,6 = 40,2868 <=>
√b^2 = √40,2868 <=>
b = 6,35

Hvilken en er så den rigtige????


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. november 2015 af Avi86 (Slettet)

Hej Mettejensen.

Jeg kan se jeg har lavet en mindre regnefejl i #9, som desværre også påvirker resultatet af cosinusrelationerne. Det er stadig den samme formel jeg vil bruge, som i #9.

     Sin(32,3) = 4,3/c <=> c = 4,3/sin(32,3) = 8,1 (forskellen kan være afrundingen)

Så nu har du at |BC| = 8,1 og |AB| = 10,6.

Da det ikke er en retvinklet trekant, så skal vi benytte cosinusrelationerne, men i den udregning du har lavet har du anvendt trekantens højde i stedet for linjestykket BC. Formlen lyder:

     |AC|2 = |BC|2 + |AB|2 - 2 * |BC| * |AB| * cos (B)

Med tallene giver det så

     |AC| = √(8,12 + 10,62 - 2 * 8,1 * 10,6 * cos(32,3)) = 5,7

Dermed fås omkredsen O = 5,7 + 10,6 + 8,1 = 24,4.


Skriv et svar til: Trekant bestem højden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.