Matematik

metalstykke

27. maj 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP. Jeg har lidt problemer med opgave a)

Jeg tænker, at omkredsen kan udtrykkes 6 = 2h + 2rπ?, men jeg kan ikke se, hvordan jeg skal komme videre til A(r) = 6r - 3πr2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

Omkredsen må være  O = 2*h + 2*r*π som du skriver. Når omkredsen af metalstykket er 6, kan du udtrykke h ved r:

6 = 2*h + 2*r*π <=> 2h = 6 - 2*r*π <=> h = (6 - 2*r*π)/2 = 3-r*π

Arealet af metalstykket er Ametal = Afirkant - Acirkel = 2rh - π*r2

Hvis vi så indsætter vores udtryk for h får vi:  Ametal = 2*r*(3-r*π) - π*r2 = 6r - 2πr- πr2 = 6r - 3πr2


Skriv et svar til: metalstykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.