Matematik

bestem a og b

27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Er det korrekt , at a = 1,2? og b = 4,3?

Vedhæftet fil: eksamen.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af Avi86 (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til det resultat?


Svar #2
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Eksp. regression.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2013 af Stats

.. Bla

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2013 af laur1884 (Slettet)

Det er ikke det resultat jeg ville få :)
Har du husket at gå ud fra at år 1990 er år 0, når du skal indskrive det i tabellen?


Svar #5
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

jeg skrev 0, 1 ,2 osv :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2013 af Avi86 (Slettet)

Jeg vil mene at du skal tegne grafen f(x), ved at plotte dine punkter i tabellen ind i et koordinatsystem, og derfra finde 2 punkter (som ligger præcis på grafen) og regne dig frem til a og b.

a findes ved benytte at

     a = (x2-x1)√(y2/y1) hvor (x1 , y1) og (x2 , y2) er 2 punkter på grafen.

b findes ved at indsætte den fundne værdi for a, samt et af de 2 punkter ind i f(x) = b * ax og udregne.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2013 af mathon

   Nej
             foretag eksponentiel regression.
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2013 af Wutever (Slettet)

Har selv regnet på opgaven pga. eksamen her på onsdag, men nedenstående er de data som du skal definere:

> Ã?r := [0, 5, 10, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21];
> Procentdel := [3.1, 4.5, 6.5, 10.4, 11.8, 14.5, 15.2, 16.6, 18.1, 20.0];

 

Prøv igen, for jeg får funktionsudtrykket til at være: y = 2.8833*1.0952^x

 

:)

 


Svar #9
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

ah ok tak.


Svar #10
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Hvad har du så sagt i c) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. maj 2013 af Wutever (Slettet)

At det er realistisk... får nemlig 44% :)


Svar #12
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Hm, jeg får kun ca. 38 %..


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. maj 2013 af Wutever (Slettet)

Underligt ... 

hvad har du gjort :)?


Svar #14
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Har brugt P(x) og sat tiden til 30.


Svar #15
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

det giver også 44 nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. maj 2013 af Wutever (Slettet)

Mærkeligt... har nemlig gjort det samme 

Funktionsudtrykket du bruger er det også 2.8833*1.0952x


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. maj 2013 af Wutever (Slettet)

Perfekt :D


Skriv et svar til: bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.