Matematik

Aflæsning af fordoblingskonstant

28. maj 2013 af AmalieDa (Slettet)

Figuren viser graferne for tre forskellige eksponentielt voksende funktioner f , g og h. Hvilken af de tre funktioner har den største fordoblingskonstant?

 

Hvordan kan man se dette? Er der et fif?

 

Det er opgave 4, uden hjælpemidler i den vedhæftede fil

Vedhæftet fil: STX131-MAB1.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2013 af madsma (Slettet)

Altså formlen for fordoblingskonstanten er T2= log(2)/log(a)

Dvs. jo mindre a er, desto større må T2 være. Derfor skal du altså finde den graf, der har den mindste a værdi (mindste hældning).


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2013 af mathon

 

               f(xo + X2f) = 2 • f(xo)             

               g(xo + X2g) = 2 • g(xo)

               h(xo + X2h) = 2 • h(xo)

                                                                 hvor X2? er størst

 

Med andre ord: 
Hvor skal der adderes den største x-værdi til en given x-værdi for at få en fordobling af funktionsværdien?


Svar #3
28. maj 2013 af AmalieDa (Slettet)

er det så graf f?


Svar #4
28. maj 2013 af AmalieDa (Slettet)

Og hvad hvis det havde været: Hvilken af de tre funktioner har den mindste(største) halveringskonstant?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2013 af mathon

 

               f(1 + X2f) = 2 • f(1)             

               g(1 + X2g) = 2 • g(1)

               h(1 + X2h) = 2 • h(1)

                                                                 hvor X2? er størst

 

                 


Skriv et svar til: Aflæsning af fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.