Fysik

skriftlig eksamen fysik-A

28. maj 2013 af sweety58 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens
Jeg var til skriftlig eksamen i fysik A.
jeg er lidt bekymret for mine besvarelser. Er der nogen der vil uploade deres resultater fra eksamen?

Det er følgende opgavesæt:
http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130527%20Opgaver_FYS_stx_A.ashx

 

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor forklarer du ikke, hvad du selv har gjort?


Svar #2
28. maj 2013 af sweety58 (Slettet)

Fordi jeg skrev i hånd, og afleverede det.. Så jeg har kun opgavesættet tilbage. Det kan være jeg kan huske nogle af resultaterne, hvis jeg kigger på andres resultater :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. maj 2013 af mathon

Et bud er

Nr 1

Vedhæftet fil:2013_opgave_1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2013 af mathon

Nr 2

Vedhæftet fil:2013_opgave_2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2013 af mathon

Nr 3

Vedhæftet fil:2013_opgave_3.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2013 af mathon

Nr 4

Vedhæftet fil:2013_opgave_4.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2013 af mathon

Nr 5

Vedhæftet fil:2013_opgave_5.doc

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2013 af mathon

Nr 6

Vedhæftet fil:2013_opgave_6.doc

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. maj 2013 af mathon

Nr 7

Vedhæftet fil:2013_opgave_7.doc

Svar #10
30. maj 2013 af sweety58 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. juni 2013 af came (Slettet)

Jeg har et par spørgsmål til dine besvarelser:

Opgave 1, b: Du bruger E=m*g*h. Mit spørgsmål er, hvordan de 1/12 L/s * t kan svare til massen? 

Opgave 2, a: Jeg går ud fra du bruger kernekortet til at finde ud af hvordan stofferne vil henfalde. Jeg tror jeg roder rundt i hvordan man bruger det.. Så vidt jeg har forstået angiver y-aksen ladningstallet - altså i radiums tilfælde 88, men hvad angiver x-aksen?

Opgave 2, b: Jeg er forvirret omkring hvad henfaldskonstanten egentlig er. I radiums tilfælde er det åbenbart 1600 år, men hvor har du det fra?

 

På forhånd tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. juni 2013 af came (Slettet)

I opgave 4 med henfald, der bliver massen 503 Mev/c^2.

Når man skal finde ud af hvilken partikel, der er henfaldet går jeg ud fra man bare kigger på massen.

I databogen kan jeg ikke se nogen partikel, der har den præcise masse 503 Mev/c^2.

Den partikel, der har en masse tættest på den er en meson K0, da den har massen 497,6 Mev/c^2 - er det den partikel, som er henfaldet? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. februar 2014 af SamAqidi21 (Slettet)

#11

Du finder halveringstiden i Databogen

Henfaldskonstanten k= ln(2)/T(1/2)


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. februar 2014 af SamAqidi21 (Slettet)

Jeg tror, der er fejl i opgave 6 /c

Effekt P = E/t

Derfor vil 

P = 82 J pr tag / 0,53 s pr tag = 1,5 * 10^2 W


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. marts 2014 af Frederikfaber (Slettet)

Der er vidst også fejl i opgave 2 b


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. april 2014 af SivaJ (Slettet)

nogen som har den retted version? :)


Brugbart svar (0)

Svar #17
30. august 2016 af Hejsa132 (Slettet)

I 1b: 
Hvordan kan man sætte *t ind i E=m*g*h?
Og hvordan er 1/12 L/s * t = m?
Hvor kommer t'et fra lige pludselig?


Skriv et svar til: skriftlig eksamen fysik-A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.