Matematik

f test og t- test

29. maj 2013 af jenniboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

 

Er det rigtigt forstået at f - test = f fordeling og t - test = t fordeling?

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2013 af lfdahl (Slettet)

Ja. Se f.eks. http://statnoter.biolyt.dk/index.php?pageID=29

En F-test foretages i forb. m. F-fordelte parametre: f.eks. sammenligning af spredninger i to normalfordelte populationer

En T-test foretages i forb. m. T-fordelte parametre: f.eks. sammenligning af middelværdier i to normalfordelte populationer.


Svar #2
29. maj 2013 af jenniboy (Slettet)

tak for svar og endnu mere tak for linket!


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af lfdahl (Slettet)

Det var så lidt :o)


Svar #4
30. maj 2013 af jenniboy (Slettet)

hej igen

 

Du kan vel ikke også hjælpe med en definition af korrektionfaktore? , har prøvet at lede efter det i kompendiet(link) og i "statestik hjælpere", samt google....

indtil videre tror jeg definitionen lyder på: at det er en definition på præcished af det resultat man er kommet frem til i fx måling af nitrat i jorden, da man aldrig kan være 100% sikker på at det pågældende resultat passer(der vil altid være afvigelser). Denne præcished bliver så påvirket af nogle parametre såsom middelværdi og spredning.

 

lyder ovenstående nogenlunde rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2013 af lfdahl (Slettet)

Er ikke helt sikker i sagen, men har fundet nogle links, som måske kan hjælpe dig.

http://www.toolingu.com/definition-350115-5905-correction-factor.html

http://www.bs.dk/publikationer/andre/taelling/html/chapter07.htm

http://www.ehow.com/facts_7268119_correction-factor_.html

Det første link har en meget fin forklaring, synes jeg:

"The amount of deviation in a measurement that is accounted for in the calibration process. You can either add the correction factor to the measured value or adjust the measuring instrument"

Korrektionsfaktoren i forb, m. måleprocesser, tælling af besøgende o.m.a. - er en korrektion af målingstallet, som enten kan finde sted ved at gange målingen med faktoren, eller kalibrere (indstille) måleinstrumentet, så det tager højde for fejlen.

Korrektionsfaktoren korrigerer altså for afvigelser, som vi gennem målinger kan observere og håndtere.

Hvis et bibliotek måler antal besøgende elektronisk og ved manuel tælling og får hhv. 700 og 689, så kan korrektionsfaktoren

estimeres: korrf = 689/700 = 0,9843. Det vil sige at fremtidige elektroniske målinger skal korrigeres med denne faktor.


Skriv et svar til: f test og t- test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.