Matematik

trekant

29. maj 2013 af sha0906 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Om trekant ABC oplyses, at arealet er 20, og højden fra C er 5.
Bestem AB .

Kan nogle hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2013 af lvr34 (Slettet)

opstil en ligning med med grundlinjen AB som ubekendt faktor, ud fra formlen for arealet af en trekant

    A = 0,5 · h · G


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. maj 2013 af PeterValberg

Udnyt at arealet af en trekant kan bestemmes som:

T = (1/2)·h·g

hvor g (grundlinjen) er AB

indsæt de kendte værdier og løs mht |AB|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af 123434 (Slettet)

20cm^2=1/2cm*5*g  Find g


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.