Fysik

Erstatningsresistans

29. maj 2013 af 6650 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med den her opgave? :) 

(se billede)

-Michael

Vedhæftet fil: Billede1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af hesch (Slettet)

Parallel:   1/R = 1/R1 + 1/R2

Serie: R = R1 + R2


Svar #2
29. maj 2013 af 6650 (Slettet)

Såeee? :)

A

1/180+1/120=1/99=0,01^(-1)  Ω

B 1/640+1/820 = 0,0027 + 470 = 470,0027 ohm

C = 180+220 = 400 ohm


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af hesch (Slettet)

#2:   C er rigtig.

A hedder:

1/R = 1/180 + 1/220 = 0,010101  ⇒

R = 1 / 0,010101 = 99

Prøv nu B


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2013 af hesch (Slettet)

#2:   Din metode for løsning af B er rigtig, du skal bare have styr på udregingen af parallel-leddet.


Svar #5
29. maj 2013 af 6650 (Slettet)

Så B hedder:

1/680+1/820=0,0026901

1:0,0026901=371,7 ohm + 470 = 841,7? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2013 af hesch (Slettet)

#5:  Yes, det er rigtigt.

Men du skal vænne dig til at skrive dine regnestykker rigtigt op: At skrive:

1:0,0026901=371,7 ohm + 470 = 841,7?

er jo ikke korrekt: 

1:0,0026901 er ikke lig med med 841,7  ( der er lighedstegn hele vejen igennem ! )


Skriv et svar til: Erstatningsresistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.