Matematik

Wordmat gider ikke isolere min x-værdi

30. maj 2013 af f4xe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey! 

Jeg skal til skr. eksamen i mat B imorgen, og derfor ville jeg lige udføre de forskellige funktioner i WordMat, så jeg er fuldstændig klar. 

Dog støder jeg på denne fejl, når jeg vil isolere min x-værdi i følgende opgave:

f(x):=0,0635•x0,822

x=(Her trykker jeg jo så ALT+L, og vil isolere min variabel x)

Følgende fejl: 

http://i.imgur.com/zk9FrtK.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at udtrykke x som funktion af y , når y er givet ved

y = 0,0635·x0,822 , dvs.

x = (y/0,0635)1/0,822 = 28,60748 · y1,2165


Svar #2
30. maj 2013 af f4xe (Slettet)

#1 - Det er jeg meget vel klar over, og det er ikke problemet. Jeg har ikke tænkt mig at isolere i hånden, når det er muligt igennem WordMat, og derfor søger jeg en løsning på at løse en ligning med en opløftet værdi. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at bruge notationen med en simpel variabel y i stedet for en funktion f(x) .

Ifølge fejlmeddelelsen er din funktion i øvrigt

f(x) = 0,635·x0,822

og ikke som angivet i #0. Det giver så

x = (y/0,635)1/0,822 = 1,7375 · y1,2165


Svar #4
30. maj 2013 af f4xe (Slettet)

#3 får stadig samme fejl. 

Jeg søger ikke svaret på ligningen, men et svar på hvorfor WordMat ikke gider udføre dette for mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2013 af MikkelBorring (Slettet)

"x=" er ikke en ligning. Derfor kan WordMat ikke løse den sådan. Hvis du erstatter f(x) med en simpel variabel y, som #3 forslår, så kan WordMat løse den for dig:

y=0,0635•x^0,822
? Ligningen løses for x vha. CAS-værktøjet WordMat.
x=28,60748•y^1,216545


Svar #6
30. maj 2013 af f4xe (Slettet)

#5 - Det kan jeg altså stadig ikke få til at fungere. 

Jeg skriver følgende:

y:=0,0635·x0,822for at definere den.

Så skal jeg finde x-værdien, når y-værdien er 75, dvs, 

75=0,0635*x0,82Også går jeg ned igen ->

x=(ALT+L) (vælg x som variabel der skal isoleres) (fejl opstår) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2013 af MikkelBorring (Slettet)

Du behøver ikke definere først. Bare skriv:

75 = 0,0635·x0,822
og tryk ALT+L.

Hvis du vil definere funktionen først, så er dette fremgangsmåden:

f(x):=0,0635•x^0,822

Også skriver du bare

f(x) = 75

og trykker ALT+L og løser for x.


Svar #8
30. maj 2013 af f4xe (Slettet)

#7 - okay, jeg var lidt rusten.. 

 

75=0,0635*x^0,822
? Ligningen løses for x vha. CAS-værktøjet WordMat.
x=5,464823•?10?^3

Det kan da ikke passe? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jo, det er korrekt, hvis dit udtryk er

f(x) = 0,0635·x0,822 ,

men som jeg gjorde opmærksom på overfor, viser din fejlmeddelelse, at du har benyttet

f(x) = 0,635·x0,822

på et tidspunkt. Start med at få afklaret, hvordan funktionen egentlig er defineret.


Skriv et svar til: Wordmat gider ikke isolere min x-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.