Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Opgave under Fuldkommen konkurrence

31. maj 2013 af Usser (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder:

 

På et fuldkommen konkurrencemarked er der 10 udbydere, der sælger varen
q. De har alle samme identiske totale omkostningsfunktioner:

C q = 2q2 + 5

Markedsefterspørgslen er givet ved:

D p = 100 − p

a) Bestem pris og mængde i markedets ligevægt.

b) Find forbrugeroverskud og producentoverskud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2013 af christinacomaco (Slettet)

Hint: gang omkostningerne med 10.   Tror at du har skrevet forkert i efterspørgselsfunktionen... Men når den står rigtigt, så sæt de 2 lig hinanden og isoler Q, sæt derefter Q ind i efterspørgselsfunktionen, hvorved du finder P


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2013 af Xzibit (Slettet)

Jeg sidder med samme problem og har brugt lang tid på denne opgave. Efterspørgselsfunktionen usser har noteret er den samme der fremgår af opgaven, hvilket jeg slet ikke kan få til at gå op.

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2013 af christinacomaco (Slettet)

Hmm. Hvis man løser P=100-P, så er P=50. Men jeg kan ikke se, hvad pointen er...


Skriv et svar til: Opgave under Fuldkommen konkurrence

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.