Matematik

Statistik: indekstal, procentpoint m.m.

01. juni 2013 af Ceerial (Slettet)

Jeg skal op til mundtlig eksamen i matematik og i min opgave har jeg noget med statisk (indekstal, procentpoint m.m.). Jeg har det egentligt med uden at helt og vide hvad de forskellige ting betyder.

Men efter og have søgt nettet tyndt for information, er jeg ikke blevet en fis klogere.

Hvad viser et indekstal helt præcist? Jeg ved det går ud på at man laver et tal om et procentttal (indekstal) og derefter sammenligner man det med basistallet.

Hvad viser et procentpoint helt præcist? Jeg ved at det viser difference mellem indekstallene i procentpoint i forhold til det forrige år.

Hvad viser en ændring i procent helt præcis og hvad forkellen på det og procentpoint? Jeg ved at det ikke er det samme som procentpoint, men mere konkret kan jeg ikke sige det.

Hjælp mig at sætte ord på hvad de forskellige begreber betyder og viser. Det ville jeg sætte stor pris på-

 

 


Svar #1
01. juni 2013 af Ceerial (Slettet)

Jeg ved selvfølgelig godt grundlæggende hvad procent er. Men det er mere at forklarer hvad forskellen på procent og procentpoint er, som jeg syntes er svært.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2013 af SuneChr

Indekstal:

http://www.denstoredanske.dk/Samfund,_jura_og_politik/%C3%98konomi/Nationalprodukt_mv./indekstal

Procent:   Førpris = 317 kr.  Nupris 400 kr.   Stigning  83 kr.  Stigning i %  100%·83/317 = 26,18%

Procentpoint:   Renten var før 3,3% og er nu 3,7% . Rentestigning 3,7 - 3,3 = 0,4%point


Skriv et svar til: Statistik: indekstal, procentpoint m.m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.