Matematik

Bestå mundtlig eksame

03. juni 2013 af pixlki (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan trække følgende spørgsmål til min eksame:

1. Gør rede for den lineære funktion y = a * x + b
Du skal bl.a. komme ind på betydningen af tallene a og b og på,
hvordan a og b kan bestemmes.
Gennemgå beviset for formlen for hældningskoefficient.

Jeg kan forklare det hele, bortset fra beviset. Jeg læser det på fjernundervisning, og jeg kan simpelthen ikke få det på plads.

Hvis jeg trækker dette spørgsmål og undlader beviset, vil jeg så stadigvæk bestå?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2013 af SuneChr

Lad  (x0 , f (x0))  være et tilfældig valgt punkt på linjen  f (x)  =  a·x + b

Betragt punktet  (x0 + h ; f (x0 + h)) efter vi har givet x0 en tilvækst på h .

Vi skal  da vise, at

[ f (x0 + h) - f (x0) ] / h    er lig med  a .

Vi indsætter i linjens forskrift:

( a·(x0 + h) + b - (a·x0 + b) ) / h    som giver a.

Hermed er beviset fuldført.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

I dette tilfælde drejer det sig nok om at bestemme liniens hældningskoefficient a når man kender to punkter (x1;y1) og (x2;y2) på linien. Hvert punkts koordinatsæt skal tilfredsstille liniens ligning, så der gælder

y1 = a·x1 + b , og

y2 = a·x2 + b .

Trækker man den første ligning fra den sidste, får man

y2 - y1 = a·(x2 - x1)

og hvis x1 er forskellig fra x2, får man så den velkendte formel

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) .

Dybest set svarer det selvfølgelig til forklaringen i #1.


Skriv et svar til: Bestå mundtlig eksame

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.