Matematik

pH og H3O+

20. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)
I en cola måles pH til 2.7

Bestem [ H3O+ ] i colaen.

Jeg er usikker på hvad jeg skal gøre. Skal jeg skrive en reaktionsskema op hvor jeg tilføjer vand eller hvad?

H3O+ + H2O

eller noget helt andet... ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Der gælder:

-log[H3O+] = pH

Løs ligningen for [H3O+]:

-log[H3O+] = 2,7

Svar #2
20. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)

(1.008 * 3) + 16 = 19.024

-log(19.024) = -1.28

og nu skal jeg isolere Ph...? eller er det helt henne i skoven det her..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2005 af IBM (Slettet)

-log[H3O+] = 2,7 <=>

log[H3O+] = -2,7 <=>

[H3O+] = 10^-2,7M

Altså, når du har pH og vil finde [H3O+] skal du bare regne:

[H3O+] = 10^-pH

Svar #4
20. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)

19.024 = 10^-2.7 = 0.002

Og så skal jeg dividere det ene tal med det andet..?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2005 af frodo (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad det er du laver.Det står jo ganske klart i #3.

hvor kommer dine udregninger fra?

Svar #6
20. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)

jamen jeg ved ikke hvad jeg skal gøre... Jeg forstår ikke #3.

10 opløftet i -ph som er 2.7

så 10^-2.7 = 0.002

og hvad skal jeg så ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2005 af frodo (Slettet)

du er færdig!

[H3O+]=10^(-pH)

Svar #8
20. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)

ja men jeg skal da have et svar i gram, mol, mol pr gram molar masse eller noget andet i stedet for det her... den formel den siger jo bare at en "portion" H3O+ er det samme som ph værdien 10^(-2.7) !

Jeg skal jo bestemme H3O+ i colaen, og hvad er den...? en formel?? jeg skal jo have et tal! eller.....?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2005 af frodo (Slettet)

FOR SIDSTE GANG!

Den aktuelle koncentration af hydroxoniumioner i opløsningen, er givet ved formlen:

[H3O+]=10^(-pH)

Sådan er det pr. definition!

Og nej, den siger ikke, "at en "portion" H3O+ er det samme som ph værdien 10^(-2.7)"
pH-værdien er 2,7 ikke 10^(-2,7)

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#8:
pH-værdien er et dimensionsløst tal, og i relationen

pH = -log([H3O+]) (*)

skal indholdet af logaritmen således også være dimensionsløst. I (*) er det derfor underforstået, at man tager logaritmen til '[H30+] divideret med dennes standardenhed (M)'. Så helt præcist har vi

pH = -log([H3O+]/(1M)) (**)

Ved at isolere [H3O+] ender man således op med

[H3O+] = (10^(-pH))M

Du skal såmænd bare vide, at (*) reelt dækker over (**).

//Epsilon

Svar #11
20. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)

Det var bedre... tak... ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. juni 2011 af tuwtuw (Slettet)

 Er der nogen af jer der kan fortælle mig hvad M står for her?


Skriv et svar til: pH og H3O+

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.