Fysik

Resistivitet

04. juni 2013 af LillePrins (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er nedenstående eksempel udregnet korrekt? 

R = ρ* l/a
ρ = proportionalitetskonstanten/metallets specifikke resistivitet


Eksempel:
Kobber resistivitet v. stue temperatur 0,0175 x 10-6 Ω · m, længde af leder er 2 m og tværsnit er 10 cm

R = 0,0175 x 10-6 Ω · 2 m /0,10 m
R = 3,5*10-7

Og i så fald er det et godt eksempel for at demonstrere ligningen "R = ρ* l/a" ? 

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Et tværsnit er et areal. Det kan ikke være 10 cm .


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2013 af peter lind

Kobber med en længde på 2 m og et tværsnit på 10 cm(er det diameteren?) er ikke en leder men en kobberstang.

a er arealet af et tværsnit af kobberet, så du skal omregne din diameter eller hvad det nu er til et areal.

Jeg har ikke resistiviteten; men når jeg ser den opgivet er det normalt med tværsnitarealet i mm2, så pas lige på med enheder.


Svar #3
04. juni 2013 af LillePrins (Slettet)

Tak for svar begge to.

Jeg har lavet en anden opgave istedet:

Kobber resistivitet v. stue temperatur 0,49*10-6Ω*m, længde af leder er 20 m og tværsnit er  0,25 mm2.
R = 0,49*10-6 Ω*m *20 m /(0,25 *10-6 mm2)

R = 6,28  Ω

Er denne korrekt udregnet? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

I din mellemregning omregner du jo arealet 0,25 mm2 = 0,25 · 10-6 m2 (ikke mm2) .

Udregn talværdien korrekt

0,49·20/0,25 = 1,96·20 = 39,2


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2013 af mathon

    

                        ρCu = 1,72·10-8 Ω·m

 

                       R = (0,0172 Ω·mm2/m) • (20 m) / (0,25 mm2)


Skriv et svar til: Resistivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.