Fysik

Induktion- HASTER MEGET!

05. juni 2013 af shila159 - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen!

Jeg skal op til fysikeksamen i 9.klasse i morgen, men kan ikke så godt finde ud af det med induktion, Er der ikke en meget nem måde hvorpå det kan forklares, har altid haft rigtig svært ved at forstå det.. :-(

 

 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2013 af mathon

Der findes næppe nogen nem måde.

induktion
   det fænomen
   at
        et permanent varieret magnetfelt i en spole
        frembringer = inducerer en vekselspændingsforskel mellem spolens bøsninger
 

En spole er slet og ret en ledning spolet om = viklet regelmæssigt og stramt uden om en central holder med kernehul igennem.

Gevinsten er, at hver vinding = "omvikling" giver sit additive induktionsbidrag.

Kernehullet bevirker, at kerner af forskelligt materiale skiftevis kan anbringes heri til undersøgelse af specifik maksimering af den inducerede vekselspænding.


Svar #2
06. juni 2013 af shila159

Okay tak for hjælpen!:-)


Skriv et svar til: Induktion- HASTER MEGET!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.