Matematik

Katetens længde?

07. juni 2013 af Paas (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hejsa
Jeg skal bevise/finde længden på kateterne hvor jeg ved, at hypotenusen er 5 cm, vinklerne er 90, 18 og 72 grader.
Kan nogle hjælpe mig med det?

På forhånd tak!

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2013 af peter lind

Du kan bruge at sinus af en vinkel i en retvinklet trekan er modstående katete/hypotenusen eller alternativt

cosinus af en vinkel i en retvinklet trekan er hosstående katete/hypotenusen


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2013 af mathon

 

        k1 = 5 • cos(72º) = 5 • sin(18º)

        k2 = 5 • cos(18º) = 5 • sin(72º)


Skriv et svar til: Katetens længde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.