Fysik

opdrift

08. juni 2013 af namnamG (Slettet)

Hvordan kan man bestemme massefylden af væsker ? fx. ferskvand , saltvand osv? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2013 af peter lind

Mål massen og rumfanget af en given væske og del resultatet med hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2013 af mathon

for et nedsænket legeme med volumen V

har du

           Fop = V • ρvæske • g

           ρvæske = Fop / (V • g)


Svar #3
08. juni 2013 af namnamG (Slettet)

så jeg kan fx. slå ferskvands densitet op og skal det ganges med tyngdeacc...? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2013 af mathon

       

                                                             ρvæske = Fop / (V • g)

 

  ρ er densiteten målt i kg/m3
  Fop er opdriften målt i N
  V er legemets volumen målt i m3
  g er tyngdeaccelerationen målt i N/kg

 


  ρ beregnes og skal således ikke slås op -
  med mindre du vil sammenligne dit beregnede resultat med den officielle værdi.


Svar #5
09. juni 2013 af namnamG (Slettet)

jeg skal sammenligne opdriften i ferskvand, saltvand, sprit 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2013 af mathon

 

         ρvæske = Fop / (V • g)         beregnes for disse tre væsker.


Svar #7
09. juni 2013 af namnamG (Slettet)

men jeg kender jo ikke volumen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2013 af mathon

    
      Hvis du anvender et lod, kan du jo aflæse vandstanden i et måleglas før og efter loddets nedsænkning
      heri.

      Volumendifferencen er loddets volumen.


Svar #9
09. juni 2013 af namnamG (Slettet)

Ja, men jeg har jo ikke lavet et forsøg :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juni 2013 af peter lind

Du kan kun finde massefylderne ved at lave målinger eller ved at slå op i en tabel


Svar #11
09. juni 2013 af namnamG (Slettet)

Det var også det jeg spurgte om tidligere.


Svar #12
10. juni 2013 af namnamG (Slettet)

Altså jeg kender massefylden og g .. men jeg kender jo ikke v?


Skriv et svar til: opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.