Studievejledning

Uddannelser

10. juni 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hej

Jeg går i 3g og skal snart blive student her til sommer. Mit nuværende gennemsnit er på 9,0 (inkl. bonus 1,08). 

Jeg mangler stadig 1 mundtlig eksamen og svar fra 3 skriftlige eksaminer. 

Jeg er lidt i tvivl om hvilken uddannelse jeg skal vælge. Min drømmeuddannelse er tandlæge, og adgangskvotienten for 2012 var på 9,9 i kvote 1. 

Hvorledes ser min mulighed ud for at blive optaget? Skal jeg glemme drømmen? Satse? Eller er der en anden mulighed? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2013 af Student2000 (Slettet)

Hej!

Umiddelbart tror jeg ikke, du vil få en plads i år. Det kommer selvfølgelig an på antallet af ansøgere i år, men der er ikke meget der tyder på, at adgangskvotienten falder. Antallet af kvote 2-ansøgninger steg i år 27%, hvilket nok betyder at du ikke skal regne med et større fald. (http://www.adgangskvotient.dk/flere-kvote-2-ansoegere-i-2013/)

Har du overvejet at søge kvote 2? I Aarhus er det et gennemsnit af nogle fag, mens der i København bliver kigget på en motiveret ansøgning, du sender ind. Selvfølgelig kan du ikke nå at søge kvote 2 i år, men du kan bruge det næste år på at forbedre dine chancer for at komme ind via kvote 2. Jeg ville stadig søge ind i år, men det er nok ikke verdens undergang, hvis du først kommer ind næste år ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2013 af slime

Du kan læse vetmedicin, og derefter blive overflyttet efter et halv år har jeg hørt. Kræver godt nok 10.4 i snit, men 50% bliver optaget på kvote 2, så mon ikke du har en rimelig chance der? :)


Svar #3
11. juni 2013 af Chokokolade (Slettet)

#1

Tak for dine råd. Jeg prøver at søge ind til tandlæge uddannelsen i år, og afkrydser også feltet Standby. Så håber jeg på at jeg kommer ind enten i år eller næste år ved en Standby. For man besked om man er optaget, hvis man har søgt standby?

#2 Hvis Vetmedicin kræver et snit på 10,4 er sansynligheden meget lille. Tandlæge kræver kun 9,9 i forhold til vetmedicin. Ellers kan jeg søge ind til tandpleje som kræver omkring 7,6, og derefter blive optaget på kvote 2.


Skriv et svar til: Uddannelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.