Fysik

Afstandsbestemmelse

11. juni 2013 af sejereje91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj, jeg sidder og forbereder mig til Fysik B eksamen.

Der er så en opgave, hvori der står:

Hvor langt væk kan man se? (billede af en person der står på jorden)

Tegningen herunder viser en retvinklet trekant, hvor vi antager, at højden h er meget mindre end Jordens radius r.

Ved hjælp af pythagoras' sætning får vi at:

r2+d2=(r+h)2

Gør rede for at hvis h<<r får vi at

d=kvadr(2*r*h)

 

Nogle der kan hjælpe mig hvordan jeg redegøre dette??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Omskriv formlen og isoler i første omgang d.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. juni 2013 af hesch (Slettet)

r2+d2=(r+h)2   ⇒

r2 + d2 = r2 + h2 + 2*r*h   ⇒

d2 = h2 + 2*r*h

På højre side ses, at hvis h << r  må  h2 << r * h,  og leddet h2 kan derfor ignoreres    ⇒

d2 ≈ 2*r*h  


Svar #3
11. juni 2013 af sejereje91 (Slettet)

Tusind tak hesch, havde slet ikke lige tænkt logisk matematik! :-)
 


Skriv et svar til: Afstandsbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.