Generelt

SU, havde 19k på mit frikort, blev 20, gik til 0 ?

12. juni 2013 af SuHovedKortTilBiKort (Slettet)

Hej, jeg har et problem, jeg fik 5.6k i udeboende SU om måneden, og det er nu faldet til 4.3k.


Når jeg går ind og kigger, kan jeg se at der var 18.000 tilbage på mit frikort, og at den trak vær månede.

Jeg er lige blevet 20 år, og jeg fik 4.300 sidste måned, og det står der også jeg får fremad.

Når jeg kigger på "Skat" inde ved SU.dk, står der at mit frikort er faldet fra 18.000 til 0, og at den nu er gået over på mit hovedkort??!?!?

Dette er sket måneden efter at jeg blev 20 år.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2013 af mette48 (Slettet)

Det du skriver er ikke ligefrem gennemskueligt.

Man har da ikke både frikort og hovedkort uden at skattevæsenet. Enten har man frikort eller også har man Askattekort (som nok bruges til SU) og Bskattekort (der bruges til arbejde).

Vi er i 6. måmed nu. Det betyder at du får 6*5.6 =33.6 mere inden året slutter.

Hvis du fortsætter med Askattekortet så de sidste 18.00 også bliver brugt, kommer du til at betale skal af resten (33.600-18.000=15.600) til fuld takst for hele beløbet hver måned. Det betyder at du i årets sidste tre måneder kommer til at betale et meget stort beløb i skat. Måske får du kun 5.600-40% = 3.300 om måneden.

Skattevæsenet forsøger at bløde lidt op på denne lidt uheldige situation ved at lade dig begynde at betale skal i 6 måneder, med et mindre skattebeløb i hver måned. Det er da fornuftigt af dem.

Selv om det er iriterende at skulle til at betale skat nu, skal du være opmærksom på at det samlede skattebeløb for hele året bliver beregnet når året er slut og det er uafhængigt af om du betaler på den ene eller den anden måde.

Jeg kan ikke love dig at mine tal passer, men jeg håber du forstår lidt mere nu. Du kan altid henvende dig hos skat og få en forklaring på hvordan de er kommet frem til de forskellige oplysninger på dit skattekort.

 


Skriv et svar til: SU, havde 19k på mit frikort, blev 20, gik til 0 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.