Fysik

Galileo faldlov heelp

15. juni 2013 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvorfor falder alle legemer lige hurtigt i et tyngdefelt? Ved godt at det er pga. at det kun er tyngdekraften som virker på legemet. 

 

Men hvis jeg nu kaster et 50 kg legeme og 100 kg legeme ud fra samme tårn. 

Så vil F= m*g  

50 kg * 9,82 m/s^2 = 491 N 

100 kg * 9,82 m/s^2 = 982 N 

 

Tyngdekraften på de to legemer er forskellige, hvorfor falder de så lige hurtigt??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2013 af peter lind

Det skyldes Newtons anden lov. Bruger du den har du m*a=m*g og dermed a=g. Det giver faktisk heller ikke nogen mening at tale om tyngdeaccelleration som en konstant med mindre dette var tilfælde


Skriv et svar til: Galileo faldlov heelp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.